Installatietechniek en duurzame energie vanuit Uden

Neem contact op
Icoon installatiebedrijf

Als het gaat om duurzaamheid in uw huis of kantoorpand, kunt u grote stappen maken door te kiezen voor de juiste installaties. Of het nu gaat om het gebruik van bodemenergie, het plaatsen van een warmteterugwinsysteem, het installeren van zonnepanelen, of een combinatie hiervan; Baarslag Installaties uit Uden heeft de experts in huis om uw systemen te ontwerpen, te engineeren en te plaatsen. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een offerte.

Water-Bodemenergie en lucht-water warmtepomp Uden

Door het plaatsen van een moderne warmtepomp kunnen wij ervoor zorgen dat de klimaatbeheersing en de warmwatertoevoer in uw huis of pand wordt aangevuld met de warmte-energie die al aanwezig is in onze aarde. Op deze manier maken we gebruik van een onbeperkte energiebron die letterlijk onder uw voeten ligt.


Naast een waterpomp met bodemenergie als bron, kunt u ook kiezen voor een lucht-water of een lucht-lucht warmtepomp. 


Een lucht-water warmtepomp haalt de energie uit de buitenlucht en geeft deze warmte door aan het water door middel van pompen. Het voordeel van een lucht-water warmtepomp is dat deze overal kan worden geïnstalleerd, omdat de lucht als warmtebron overal aanwezig is.


Met een lucht-lucht warmtepomp wordt buitenlucht gebruikt om binnen voor verwarming (of verkoeling) te zorgen. Een buitenunit trekt hierbij de lucht aan, vervolgens wordt de lucht via een compressor verwarmd in de binnenunit en daarna verspreid over de ruimte. Dit systeem is met name geschikt als vervanging voor elektrische verwarming, bij het ontbreken van centrale verwarming en voor gebruik in kleine, goed geïsoleerde woningen. 

Vraag naar de mogelijkheden

Warmteterugwinsysteem (WTW)

Om de energiehuishouding zo optimaal mogelijk te houden, kunnen we door het plaatsen van een WTW ervoor zorgen dat de warmte en energie van de afgevoerde lucht in uw ventilatiesysteem niet verloren gaat. 


De warmte wordt opgevangen en weer teruggevoerd in het systeem. Zo bent u verzekerd van frisse, gezonde lucht in uw huis en een efficiënte energiehuishouding.

Maak een afspraak

Zonne-energie Uden

Zet nu de eerste stap om uw eigen energie op te wekken: investeer in zonnepanelen.  Zonnepanelen zijn niet alleen duurzaam en interessant voor het milieu, maar zijn ook zeker interessant voor uw boekhouding. De aanschaf van zonnepanelen is een investering die zich altijd dubbel en dwars terugbetaalt.


Enerzijds bent u niet langer afhankelijk van vervuilende energiecentrales en anderzijds bent u op zelf op een verantwoorde manier bezig om energie op te wekken met behulp van panelen en de zon.  En de energie die u teveel produceert of overhoud, gaat terug het netwerk in. Zo gaat de energie nooit verloren. 

Neem contact op voor meer info

Zonnepanelen Uden

Naast reguliere zonnepanelen, ook wel fotovoltaïsche zonnepanelen genoemd, kunt u tegenwoordig ook kiezen voor thermische zonnepanelen. Een thermisch zonnepaneel produceert sanitair warm water, waar een fotovoltaïsch zonnepaneel zonne-energie omzet in elektriciteit. 


Welke panelen u ook kiest, Baarslag Installaties staat voor u klaar voor advies en installatie.


U kunt kiezen uit verschillende soorten panelen: PV-panelen, PVT-panelen en thermische panelen. Neem vandaag nog contact op met de vakmensen van Baarslag Installaties in Uden, Noord-Brabant om de mogelijkheden voor uw huis of pand te bespreken. We helpen u graag bij het maken van de juiste beslissing en onze ontwerpers en engineers creëren een ontwerp dat volledig is toegespitst op uw situatie.

Neem direct contact op

Pelletketel

Een pelletketel is een cv-ketel die op houtpellets gestookt wordt. Met een pelletketel kunt u CO2-neutraal stoken, waarmee u milieubewust bezig bent en tegelijkertijd ongeveer 30% - 40% op uw stookkosten bespaart. Heeft u ook gehoord van een pelletkachel-cv? Dat kan kloppen. Het verschil met pelletketel is dat een pelletketel niet in uw huiskamer staat zoals bij een pelletkachel-cv wel het geval is. Dat maakt een pelletketel zeer geschikt om uw hele huis mee te verwarmen en tevens te voorzien van een warmwatertap. 

Neem contact op voor meer info